Home / Windows / Programe gratis de editat poze: iată care sunt cele mai bune
Download gratis cel mai bun program de editare poze pentru computer Windows.

Programe gratis de editat poze: iată care sunt cele mai bune

Ați făcut câteva fotografii, dar apoi ați observat că unele dintre ele nu au ieșit bine și doriți să le retușați? Ca să le modificați aveți nevoie de un program de editat poze bun, care să vă permită să îmbunătățiți aspectul fotografiilor sau, dacă doriți, să aplicați filtre, efecte speciale, să decupați părți nedorite din poze sau să adăugați scris sau alte elemente grafice.

Când se vorbește despre editare poze, PhotoShop este primul program la care se gândesc majoritatea persoanelor și pe bună dreptate, de mulți ani este considerat cel mai bun program de modificat poze și imagini, dar nu este un program gratuit și nu este un software pentru oricine.

Dacă nu sunteți un profesionist în editarea imaginilor digitale și doriți doar să modificați simplu fotografiile proprii, puteți să folosiți un program de editat poze gratuit, care bineînțeles nu pune la dispoziție toate funcțiile programului PhotoShop, dar vă permit să retușați și să îmbunătățiți aspectul pozelor fără să plătiți nici un leu.

Mai jos găsiți câteva dintre cele mai bune programe de modificat poze gratis.

GIMP

Nu puteam să nu începem acestă listă decât cu GIMP, un program de editat poze gratuit și open source, care, de departe, se apropie de potențialul celebrului PhotoShop.

GIMP poate fi folosit pe Windows (începând cu 7), MacOS și Linux, este disponibil în limba română, oferă numeroase instrumente avansate de editare a fotografiilor și vă permite să obțineți rezultate comparabile cu cele pe care le-ați putea obține folosind un software profesional contra cost.

Înainte să începeți să folosiți GIMP este recomandat să citiți manual de folosire, pentru că din cauza numeroaselor funcții disponibile, GIMP poate rezulta mai complicat la primele utilizări. Pe site-ul oficial sunt prezente și unele tutoriale, astfel puteți să învățați rapid cum se folosește acest software. Pentru download GIMP faceți click aici.

Paint.NET

Un alt program de modificat poze gratuit, dar mult mai simplu și cu mult mai puține instrumente decât GIMP, este Paint.NET.

Paint.NET are o interfață de utilizator foarte intuitivă și inovatoare, permite amestecarea imaginilor, transparența, lucrul pe mai multe straturi și efectele de clonare. În plus, permite și instalarea mai multor pluginuri cu care puteți să extindeți instrumentele disponibile și are, de asemenea, o gamă largă de instrumente utile și în același timp foarte puternice.

Paint.NET este disponibil în mai multe limbi, inclusiv în română și este compatibil doar cu sistemele de operare Windows. Pentru download Paint.NET faceți click aici.

Photofiltre free

Cine are nevoie de un software de editare poze, poate să încerce și Photofiltre free, un program gratuit care, pe lângă instrumentele de bază de modificare, oferă numeroase filtre și efecte speciale.

Folosirea este foarte ușoară, mai ales pentru că interfața grafică este simplă, ușor de înțeles și cu toate opțiunile puse la vedere.

Suportă și modificarea pe mai multe straturi, dar Photofiltre free este specializat în filtre (sunt disponibile peste 100) care se pot aplica pe imagini cu un simplu click.

Photofiltre free este compatibil cu orice versiune de Windows și este disponibil și în versiune portable (adică nu trebuie instalat pe computer). Pentru download faceți click aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *