Home / Windows / Antivirus gratuit pentru PC Windows: iată care sunt cele mai bune soluții
Download cel mai bun antivirus gratuit pentru PC Windows.

Antivirus gratuit pentru PC Windows: iată care sunt cele mai bune soluții

Unul dintre primele programe care ar trebui instalat pe un computer Windows este antivirusul. Cei de la Microsoft, compania care dezvoltă sistemul de operare Windows, începând cu Windows Vista, au inclus în sistem un antivirus gratuit numit Windows Defender, dar, după cum reiese din diferite teste, nu este unul dintre cele mai bune programe de securitate. Pentru o mai bună protecție a calculatorului este recomandat să instalați un antivirus bun și multe companii care dezvoltă software de securitate pun la dispoziție și o versiune gratuită.

Este vreo diferență între un antivirus plătit și unul gratuit? În general da, dar nu în ceea ce privește securitatea, majoritatea programelor antivirus folosesc același ”motor” de scanare în versiunea contra cost și cea gratis, deci protecția de viruși și malware este asigurată în orice caz. Diferența constă în opțiunile disponibile (in versiunea free unele opțiuni sunt blocate) și faptul că versiunea gratis se poate folosi doar pe calculatorul de acasă în scopuri necomerciale.

Care este cel mai bun antivirus gratuit? Este o întrebare la care se răspunde foarte greu, pentru că, în funcție de cum folosiți calculatorul, un antivirus poate părea mai bun decât altul. Mai jos găsiți o listă cu programe antivirus gratis, care au obținut cele mai bune rezultate în testele efectuate de companiile AV-Test și AV-Comparatives, astfel, și în funcție de opțiunile puse la dispoziție în versiunea gratuită, puteți să alegeți un antivirus bun, capabil să vă protejeze computerul de virus, malware, spyware, trojan, rootkit și alte amenințări.

Kaspersky Free Antivirus

Kaspersky Free este versiunea gratuită a programului Kaspersky Anti-Virus, software-ul de securitate multi-premiat, care ocupă în mod regulat poziții de top în clasamentul AV-Comparatives și AV-Test.

În comparație cu programul contra cost, în versiunea gratis au fost eliminate aproape toate caracteristicele suplimentare, cum ar fi controlul parental, firewall sau protecția plăților online, dar ambele versiuni folosesc același ”motor” antivirus cu protecție în timp real, deci Kaspersky Free garantează un nivel excelent de protecție în ceea ce privește detectarea și blocarea amenințărilor (malware, viruși, rootkituri, viermi, troieni, etc.).

La sfârșitul instalării, Kaspersky Free vă cere să creați un cont gratuit. Puteți să-l folosiți și fără să creați un cont, dar la fiecare pornire a calculatorului o să fiți invitați să faceți acest lucru.

Interfața grafică este foarte ușor de înțeles, cu toate opțiunile ușor de accesat, iar publicitatea lipsește cu desăvârșire. Un alt aspect bun este faptul că nu sunteți invitați constant prin diferite ferestre care se deschid să cumpărați versiunea contra cost, așa cum se întâmplă la alte programe antivirus gratis.

Datorită faptului că lipsesc anumite opțiuni prezente în versiunea contra cost, fac antivirusul Kaspersky Free să aibă un impact redus asupra resurselor calculatorului, deci este recomandat să fie instalat și pe calculatoare mai vechi.

Download Kaspersky Free de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *