Home / Android / Aplicații de editat poze gratis pe telefon sau tabletă Android
Top cele mai bune aplicații editare poze gratis telefon tabletă Android.

Aplicații de editat poze gratis pe telefon sau tabletă Android

Tot mai multe persoane folosesc telefonul Android ca să facă poze și apoi să le distribuie pe Facebook, Whatsapp, Pinterest sau Instagram, dar de multe ori pozele nu ies foarte bine și au nevoie de mici modificări înainte de publicare. Ca să retușați fotografiile voastre aveți nevoie de o aplicație de editat poze bună, care să le îmbunătățească aspectul.

Pe Magazinul Google Play sunt multe aplicații de editat poze gratis pentru Android, dar multe dintre ele nu își fac treaba așa cum ați vrea sau chiar mai rău, adaugă un watermark (logo) pe poza modificată. Altele, ca să puteți continua cu modificările, vă cer să cumpărați pachetul premium.

În acest articol găsiți o colecție de aplicații de modificat poze gratis pentru Android, care nu adaugă nimic pe poze și chiar dacă unele instrumente de editare sunt contra cost, oricum pun la dispoziție măcar instrumentele de bază și unele efecte speciale, astfel încât puteți să editați pozele fără să cheltuiți nici un ban.

Acesta nu este un top al celor mai bune aplicații de editat poze, lista este cazuală și multe dintre aceste aplicații sunt compatibile cu mai multe sisteme de operare, nu doar cu Android.

Pixlr (Android și iOS)

Începem această listă cu aplicații de modificat poze gratis cu Pixlr. Este o aplicație plină de funcții interesante, de filtre și instrumente de editat poze capabile să satisfacă pe oricine.

Există, de asemenea, posibilitatea de a adăuga borduri, rame și elemente grafice pe fotografii și de a crea colaje foto.

Te întrebi cum să folosești aplicația Pixlr? Îți voi explica imediat!

După ce ați instalat și pornit aplicația vă veți afla în fața editorului Pixlr cu o serie de pictograme plasate în partea centrală a ecranului: camera, photos și collage.

Dacă atingeți camera, puteți să faceți o poză cu telefonul, care apoi o puteți edita cu ajutorul aplicației.

Dacă atingeți photos, accesați pozele de pe telefon, de unde apoi puteți să alegeți poza pe care doriți să o modificați.

Dacă atingeți collage, cu pozele salvate pe telefon puteți să faceți un colaj de poze, adică să uniți mai multe poze într-una singură.

După ce ați ales poza sau ați făcut o poză cu Pixlr, ca s-o editați trebuie să alegeți din meniul de jos seria de instrumente de care aveți nevoie.

Aveți la dispoziție 5 serii de instrumente, de exemplu atingând prima pictogramă din meniul de joc puteți să accesați instrumentele de editat precum decupare (crop), rotire (rotate), eliminarea ochilor roșii și alte instrumente utile.

Atingând ultima pictogramă din meniul de jos puteți să adăugați scris pe poze.

Odată ce toate modificările au fost finalizate, puteți salva rezultatul final obținut prin simpla atingere a butonului din dreapta sus, done. Apoi, selectați opțiunile pentru a salva fotografia editată pe telefon sau puteți să o distribuiți direct online, alegând unul dintre serviciile acceptate (Instagram, Facebook, Twitter, etc.).

Pixlr este disponibil pentru Android și iOS.

Adobe Photoshop Mix

După cum se înțelege deja din titlu, Adobe Photoshop Mix este o aplicație de editat poze dezvoltată de către compania Adobe, care dezvoltă și celebrul program de modificat poze Photoshop.

Adobe Photoshop Mix permite să editați imaginile pe mai multe straturi, să decupați pozele, să le corectați sau să combinați mai multe poze între ele.

Cum se folosește Adobe Photoshop Mix? Explic imediat.

Mai întâi descărcați și instalați aplicația făcând click aici.

După ce instalați aplicația și o deschideți, trebuie să vă creați un cont Adobe. Dacă aveți deja unul vă logați cu datele voastre, dacă nu aveți un cont puteți să creați unul rapid utilizând datele Facebook sau Google Plus.

Primul lucru pe care o să-l vedeți după ce vă logați este un tutorial care vă arată cum funcționează aplicația.

Dacă nu doriți să vedeți tutorialul, puteți să începeți rapid să editați o poză apăsând pe pictograma cu + din dreapta jos.

După ce apăsați pe +, aplicația vă întreabă de unde să importe poza pe care doriți să o modificați. Puteți să alegeți o poză salvată pe telefon, cloud sau să faceți una cu camera foto.

Alegeți poza pe care doriți să o modificați și dacă doriți să decupați o parte din poză apăsați pe Crop, alegeți dimensiunile trăgând de marginile pozei și când vreți să o decupați apăsați pe pictograma ✔ (bifat) din partea dreaptă jos a ecranului.

Dacă apăsați pe Adjust, puteți să corectați poza, de exemplu să corectați luminozitatea, contrastul, temperatura sau claritatea.

Opțiunea Looks vă pune la dispoziție câteva filtre fotografice. Alegeți filtrul care vă place și când sunteți mulțumiți de rezultat apăsați pe pictograma ✔ (bifat) ca să salvați.

Ca să folosiți celelalte opțiuni, de exemplu să combinați 2 poze, citiți acest tutorial pe site-ul oficial Adobe.

Adobe Photoshop Mix este disponibil pentru Android și iOS.

Snapseed

Cu peste 50 milioane de instalări și peste 800.000 de evaluări, cu o medie de 4,5 din 5 stele, Snapseed este una dintre cele mai bune aplicații de editat poze gratis pentru Android.

În prezent, aplicația este dezvoltată și distribuită de Google (care a cumpărat aplicația în 2012) și include o multitudine de instrumente cu care puteți să efectuați diverse operațiuni de editare a fotografiilor, începând cu cele mai simple până la cele mai elaborate, demne de cei mai buni profesioniști.

Aplicația include și numeroase efecte artistice, controale manuale de tot felul și tutoriale în timp real, astfel puteți să înțelegeți rapid cum se folosește.

Folosirea este simplă. Instalați de pe Magazinul Google Play aplicația, o deschideți și imediat aveți posibilitatea să importați poza pe care doriți să o modificați.

Alegeți poza și se va deschide o interfață în care o să vedeți jos un meniu cu trei secțiuni.

În secțiunea ASPECTE, aveți la dispoziție unele filtre pe care le puteți aplica rapid pe poze. Alegeți filtrul dorit și apoi apăsați pe pictograma bifat (✔) ca să aplicați modificarea.

În secțiunea INSTRUMENTE găsiți o serie de instrumente pentru editare, cum ar fi rotire, decupare, corectarea culorilor, unele efecte speciale, adăugare de scris pe poze și multe altele.

Ca să adaugați scris pe poze alegeți instrumentul Text, apoi atingeți de două ori ca să scrieți ceea ce doriți și când sunteți mulțumiți apăsați pe pictograma bifat (✔). Textul se poate muta oriunde pe poză, trebuie doar să-l trageți cu degetul în poziția dorită.

Când ați terminat modificările, ca să salvați poza trebuie să apăsați pe EXPORTĂ.

Snapseed este o aplicație gratuită, fără publicitate și este disponibilă pentru Android și iOS.

Photo Editor by BeFunky

BeFunky este un faimos site, despre care am scris în articolul cu cele mai bune site-uri de editare poze online. În Magazinul Google Play este disponibilă și aplicația, astfel puteți să editați pozele voastre direct pe telefon.

Interfața este curată și intuitivă, imediat se înțelege ce aveți de făcut.

Instrumentele sunt organizate în două categorii: PHOTO EDITOR și COLLAGE MAKER.

În PHOTO EDITOR găsiți instrumentele de editare, începând cu cele de bază, cum ar fi decupare, rotire, contrast, umbrirea unei zone, adăugare de text și terminând cu unele efecte speciale și câteva instrumente de înfrumusețare. Instrumentele de editare sunt cu adevărat multe, capabile să satisfacă și pe cei mai exigenți utilizatori.

În COLLAGE MAKER puteți să creați colaje foto, adică să uniți unele fotografii într-o singură imagine, care poate avea diferite forme. După ce alegeți pozele care compune colajul puteți să adăugați pe colaj text, rame, elemente grafice și multe altele.

Pozele modificate se pot salva pe telefon sau online pe Instagram, Facebook sau diferite servicii de stocare în cloud.

BeFunky se poate descărca de pe Magazinul Google Play apăsând aici.

LightX Photo Editor

Cine caută o aplicație de modificat poze gratis și bună poate să încerce LightX, care pune la dispoziție numeroase funcții de editare și efecte speciale.

Printre funcțiile oferite de aplicația LightX evidențiez: eliminarea fundalului dintr-o poză, crearea de caricaturi (se elaborează și se distorsionează fața persoanei din poză), unirea a mai multor imagini în colaje (sunt prezente numeroase șabloane predefinite), adăugarea de rame, blurarea fundalului (focus), corectarea culorilor, aplicarea de efecte speciale și multe altele.

În plus, cu LightX se poate schimba culoarea într-o anumită arie, de exemplu un palton albastru poate deveni negru, se pot combina două poze într-una obținând efecte destul de neobișnuite și să îmbunătățiți aspectul feței din poză eliminând riduri, coșuri, cearcăne, să albiți dinții și așa mai departe.

Chiar dacă versiunea gratis prezintă unele limite (care pot fi eliminate cumpărând versiunea plătită), este o aplicație de editat poze bună și intuitivă, recomandată tuturor utilizatorilor, începători sau experți. Se poate instala de pe Google Play apăsând aici.

Retrica

Retrica este o altă aplicație de modificat poze gratis, care pune la dispoziție foarte multe efecte în stil Instagram.

În plus, cu Retrica se poate adăuga scris pe poze, astfel pozele devin un adevărat mesaj care apoi poate fi publicat pe Facebook sau trimis cu WhatsApp.

Retrica mai oferă și opțiunea de creare colaje de poze, astfel puteți să uniți mai multe poze într-una singură și să o decorați cu adezive (stickers), să adăugați rame și efecte speciale.

Un singur neajuns are aplicația Retrica: nu permite editarea pozelor deja prezente pe telefon, ci doar pozele create de aplicația în sine.

Aplicația de editat poze Retrica este gratis, fără reclame de publicitate în interfață și se poate instala de pe Magazinul Google Play.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *