Home / Android / Antivirus Android gratuit: aplicații care vă protejează telefonul
Care este cel mai bun antivirus Android gratuit 2018? În acest articol găsești informații utile despre cei mai buni antiviruși pentru telefoanele mobile cu Android și link-ul pentru download.
Care este cel mai bun antivirus Android 2018? În acest articol gasești câteva aplicații gratis pentru siguranța telefonului mobil.

Antivirus Android gratuit: aplicații care vă protejează telefonul

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane mobile și tablete și, de asemenea, este cel mai folosit sistem pentru navigarea pe internet. Acest succes se datoreaza in principal faptului că este simplu de folosit și intuitiv, dar și faptului ca este un sistem deschis, adică se pot instala aplicații din diferite surse, nu doar cele de pe Google Play Store.

Din păcate, asa cum s-a întâmplat și cu Windows, odată cu celebritatea au apărut si problemele de siguranța: tot mai multe aplicații erau “umplute” cu malware și odata instalate pe telefon creau probleme sau încercau să fure datele sensibile ale utilizatorilor.

Ca să evitați eventualele probleme de securitate vă sfătuim sa instalați un antivirus pentru Android. Majoritatea acestor aplicații sunt gratuite, dar unele dintre ele oferă și o versiune contra cost, cu unele opțiuni și funcții în plus. Haideți să vedem care este cel mai bun antivirus Android gratuit 2018.

1. 360 Security – Antivirus Free

Cu peste 100 de milioane de descărcări și peste 16 milioane de evaluări, cu o medie de 4,6 din 5 stele, 360 Security – Antivirus Free este unul dintre cele mai populare și, în același timp, este socotit cel mai bun antivirus Android.

360 Security – Antivirus Free include multe funcții utile, inclusiv capacitatea de a scana aplicațiile instalate pe dispozitiv, ofera protecție în timp real și vă permite să găsiți dispozitivul în caz de pierdere sau furt.

Dacă doriți, 360 Security – Antivirus Free mai pune la dispoziție o opțiune specială care vă permite să vă curățați și să accelerați telefonul. Download aici.

2. AndroHelm Antivirus

AndroHelm Antivirus este un antivirus gratuit pentru Android, un pic mai puțin cunoscut, dar care oferă multe caracteristici si funcții interesante.

Printre principalele funcții găsiți posibilitatea utilizării unei protecții în timp real, există posibilitatea de a scana aplicațiile în timpul instalării, își actualizează frecvent baza de date cu semnăturile virușilor, există posibilitatea de a utiliza un mod de carantină, întotdeauna util dacă doriți sa testați o aplicație care vi se pare dubioasă și există, de asemenea, posibilitatea de a efectua o copie de siguranță a diferitelor aplicații instalate pe dispozitiv.

În plus, acest antivirus Android oferă o altă serie de opțiuni interesante, care permit, de exemplu, să vă blocați dispozitivul de la distanță, folosind orice conexiune la Internet, o funcție care permite curățarea telefonului de fișiere inutile și mai permite să găsiți telefonul mobil în caz de pierdere sau furt.

Față de toate aceste caracteristici, o caracteristică suplimentară care face ca AndroHelm Antivirus să fie unul dintre cele mai bune aplicații antivirus pentru Android, este reprezentat de absența totală a publicității. Download aici.

3. Avira Security Antivirus

Avira Antivirus Security este unul dintre cei mai buni antiviruși pentru Android care, printre diferitele funcții propuse, oferă posibilitatea de a vă proteja telefonul mobil prin protecție în timp real, oferă posibilitatea de a scana dispozitivul pentru detectarea eventualilor viruși sau malware prezenți pe telefon sau card de memorie și pune la dispoziție un sistem eficient anti-furt, care vă permite să gasiți telefonul în cazul în care îl pierdeți sau vă este furat.

În plus, acest antivirus Android gratuit mai pune la dispoziție unele opțiuni pentru o mai bună protecție a confidențialității, unele caracteristici speciale care vă permit să administrați diverse setări ale dispozitivului dvs. și, de asemenea, vă permite să creați o așa-numită listă neagră care să conțină numerele de telefon ale persoanelor de la care nu mai doriți să primiți apeluri nedorite și/sau mesaje nedorite. Download aici.

4. Antivirus & Mobile Security

Antivirus & Mobile Security, distribuit de TrustGo, este un alt antivirus gratuit pentru Android, care oferă o serie de caracteristici clasice, cum ar fi posibilitatea de a scana dispozitivul pentru eliminarea eventualilor viruși și malware prezenți pe telefon, posibilitatea de a utiliza protecția în timp real și capacitatea de a vă proteja mai bine datele private prin afișarea permisiunilor utilizate de o aplicație specifică instalată pe telefon.

În plus față de aceste caracteristici clasice, Antivirus & Mobile Security, mai oferă și alte opțiuni interesante, cum ar fi, de exemplu, un manager practic de sistem, o facilitate care permite să gasiți telefonul în cazul pierderii sau furtului, precum și o funcție care vă permite să faceți o copie de rezervă a tuturor datelor dvs.

Pe lângă toate aceste funcții, spre deosebire de alte aplicații de siguranță, Antivirus & Mobile Security nu are nevoie de multe resurse ca să ruleze. Download aici.

5. AVAST Mobile Security & Antivirus

AVAST Mobile Security & Antivirus, cu peste 100 de milioane de descărcari și peste 5 milioane de evaluari, cu o medie de 4.5 din 5 stele, este unul dintre cele mai bune aplicații de siguranță și, în același timp, cel mai popular antivirus gratuit Android.

Opțiunile oferite de Avast Mobile Security & Antivirus sunt foarte multe, printre care evidențiem un bun motor de scanare, oferă protecție in timp real și își actualizează foarte des baza de date cu semnăturile virușilor.
În plus, acest antivirus pentru Android mai pune la dispoziție și o opțiune antifurt, care vă permite să blocați telefonul de la distanță, prin orice conexiune la internet, în cazul în care vă este furat sau îl pierdeti.

În ciuda acestor multe opțiuni prezente, AVAST Mobile Security & Antivirus are un impact minim asupra performanței telefonului și a duratei de viață a bateriei. Download aici.

6. AVG AntiVirus Free

Datorită eficienței sale, AVG Free Antivirus este socotit unul dintre cei mai buni antiviruși pentru Android. Pe Google Play, în prezent, are peste 100 de milioane de instalații și peste 6 milioane de evaluări, cu o medie de 4.5 stele din 5.

Printre diferitele caracteristici oferite, AVG AntiVirus FREE pune la dispoziție o protecție în timp real eficientă, există opțiunea de a scana dispozitivul pentru gasirea eventualilor viruși și malware, actualizările sunt foarte frecvente și vă permite să dezactivați toate acele activități care vă încetinesc dispozitivul.

În plus, mai sunt sunt oferite unele opțiuni anti-furt și posibilitatea de a șterge de la distanță conținutul dispozitivului dvs. utilizând orice conexiune la Internet.

Aplicația are o interfață foarte simplă și intuitivă, și în plus vă permite să păstrați sub control chiar utilizarea bateriei, spațiul liber disponibil și, de asemenea, volumul de date consumat în timpul conectării la internet. Download aici.

7. Bitdefender Antivirus Free

Bitdefender Antivirus Free este, probabil, cel mai ușor (adică nu consumă multe resurse) și cel mai puțin invaziv antivirus Android.

Oferă in versiunea gratis numai două funcții clasice care vă permit să faceți o scanare simplă a telefonului dvs., care necesită doar câteva momente pentru a fi finalizată și, în plus, vă permite să utilizați o protecție în timp real, care analizează și controlează toate aplicațiile pe care doriți să le instalați, dar și pe cele deja instalate pe telefon. Dacă doriți, Bitdefender mai pune la dispoziție și alte aplicații de siguranță, unele gratis, altele contra cost, le gasiți la acestă pagină. Download aici.

8. CM Security AppLock Antivirus

CM Security AppLock este un antivirus gratuit pentru telefoane Android, care în timpul debutului său în Magazinul Google Play a avut un mare succes, fiind una dintre puținele aplicații de siguranță gratis în acel moment.

Datorită a peste 500 de milioane de descărcări și a peste 24 de milioane de evaluări, cu o medie de 4,7 stele din 5, CM Security AppLock este încă unul dintre cei mai buni antiviruși pentru telefoane cu Android și aplicația a fost votată de AV-TEST drept cel mai bun antivirus Android din lume de 7 ori.

CM Security AppLock Antivirus oferă câteva funcții utile, dar funcția cea mai interesantă dintre toate, cum puteți deja ghici ușor din nume, este funcția care vă permite să blocați rapid accesul la Facebook Messenger, Skype, WhatsApp sau la toate celelalte aplicații diferite prezente pe telefonul propriu.

În plus, nu consumă multe reusurse, deci nu are impact negativ asupra bateriei și nu îngreunează buna funcționare a telefonului. Download aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *