Home / Android / Aplicații de editat video gratis pentru telefon și tabletă Android
Top cele mai bune aplicatii gratis de editat video Android

Aplicații de editat video gratis pentru telefon și tabletă Android

Ați făcut un video cu telefonul și acum vreți să-l modificați? Dacă nu vreți să pierdeți timpul să conectați telefonul la calculator și să transferați videoclipul ca să-l puteți edita cu un program de modificat video pe PC, în acest articol găsiți câteva aplicații de editat video gratis pentru Android, astfel puteți să modificați videoclipurile voastre direct pe telefon.

Iată care sunt cele mai bune aplicații de modificat video pe telefoane și tablete Android.

inShot

Disponibilă gratis în Magazinul Google Play, inShot este o aplicație de editat video foarte ușor de folosit și intuitivă. Cu peste 50 de milioane de instalări, are peste 2,2 milioane de evaluări cu o medie de 4,7 din 5.

Cum se folosește aplicația inShot? Vă explic imediat.

Mai întâi descărcați și instalați aplicația pe telefon făcând click aici.

În fereastra principală găsiți trei pictograme principale: Video, Foto, Colaj. Ca să modificați un video cu inShot, trebuie să apăsați pe pictograma Video, din meniul principal (în poza de mai jos este evidențiat cu roșu). În acest mod puteți să modificați un videoclip deja salvat pe telefon. Dacă doriți să faceți un video pe moment și apoi să-l editați trebuie să apăsați pe pictograma în formă de cameră foto sus în dreapta (evidențiat cu verde în poza de mai jos).

Cea mai bună aplicație de editat video Android

 

Pentru editarea unui video aveți la dispoziție unele instrumente de bază: tăiere, potrivire, filtru, muzică, viteză, etichetă, text, de fundal sau rotire.

Toate aceste instrumente sunt gândite în principal pentru distribuirea videoclipurilor pe site-urile de socializare, de exemplu instrumentul Potrivire, vă permite setați dimensiunile videoclipului pentru diferite site-uri de socializare (formatul 16:9 pentru YouTube sau 4:5 pentru Instagram).

Top aplicații de modificat video pe telefon Android

 

Ca să tăiați părți dintr-un videoclip, alegeți instrumentul Tăiere, cel cu foarfeca, și alegeți de unde până unde doriți să tăiați. În poza de mai jos este evidențiat cu roșu de unde trebuie să alegeți începutul și sfârșitul, apoi ca să salvați apăsați pe pictograma Bifat, evidențiat cu verde mai jos.

Cea mai bună aplicație de tăiat video Android

 

În secțiunea Filtru puteți să aplicați unele filtre și efecte speciale sau să reglați/corectați luminozitatea, culorile, contrastul și multe altele.

Cum se editează un videoclip pe telefon sau tabletă cu Android.

 

Foarte interesantă secțiunea Etichetă, care vă permite să adăugați sticker animate și/sau emoji de diferite tipuri. Unele ca să le puteți utiliza trebuie plătite, dar cele gratuite sunt oricum numeroase.

Aplicație gratis de editat videoclipuri pe telefon Android

 

Ca să adaugați text pe video, alegeți opțiunea Text. Aveți la dispoziție diferite fonturi, culori și puteți să plasați oriunde doriți scrisul adăugat.

Aplicație de scris pe video Android

 

Când ați terminat cu modificările, ca să salvați videoclipul trebuie să apăsați pe Salvați în dreapta sus și aplicația vă oferă posibilitatea să distribuiți videoclipul pe cele mai cunoscute site-uri și servicii de socializare, precum Facebook, Instagram, Youtube sau WhatsApp.

După cum am mai spus, aplicația este gratuită, dar aplică un watermark videoclipului modificat și prezintă publicitate destul de invazivă în interfață. Ca să eliminați aceste limitări trebuie să plătiți 1,99€. Download inShot de pe Magazinul Google Play.

KineMaster – Pro Video Editor

KineMaster este probabil una dintre cele mai complete aplicații pentru editarea videoclipurilor.

Aplicația este disponibilă gratuit în Magazinul Google Play și în prezent are peste 50 de milioane de instalări, peste 1 milion de evaluări cu o medie de 4,5 din 5.

KineMaster vă permite să creați gratuit un videoclip pornind de la zero sau să creați videoclipuri cu fotografii, muzică și/sau alte video pornind de la unele șabloane predefinite.

Cum se folosește aplicația KineMaster? Vă explic imediat!

Mai întâi trebuie să instalați aplicația pe telefon făcând click aici.

Odată ce ați finalizat procesul de descărcare și instalare, deschideți aplicația: cu siguranță veți observa prezența unor butoane în centrul ecranului.

La prima vedere, aplicația poate părea un pic confuză, dar vă pot asigura că modificarea unui videoclip utilizând KineMaster este mult mai ușor decât vă imaginați, trebuie doar să vă obișnuiți puțin cu comenzile și instrumentele puse la dispoziție.

Mai întâi apăsați pe butonul central cu semul + (în poza de mai jos este evidențiat cu roșu) și în dreapta ecranului vedeți un meniu rotund cu 5 opțiuni.

Kinemaster, aplicatie de editat video android

 

Ca să modificați un videoclip deja salvat pe telefon apăsați pe Multimedia și apoi alegeți videoclipul pe care doriți să-l editați. Ca să-l importați în interfața aplicației apăsați pe pictograma bifat (✔) situată în partea din dreapta sus.

Kinemaster, cea mai buna aplicație de editat video pentru Android.

 

După ce ați ales videoclipul imediat în partea din dreapta apare un meniu unde găsiți principalele instrumente de editare: trunchiere/scindare, decupare, să aplicați unele efecte speciale sau filtre, scris sau titluri, reglarea culorilor și multe altele.

Ca să aplicați modificările apăsați pe pictograma bifat (✔) situată în partea din dreapta sus.

Kinemaster, donload gratis și mod de folosire tutorial.

 

Ca să creați un filmuleț din poze cu muzică, începeți un nou proiect, apăsați pe Multimedia ca să adaugați pozele și/sau videoclipurile care doriți să compună videoclipul. Rând pe rând, pozele selectate vor apărea în partea de joc a ecranului.

Fiecare poză care compune videoclipul poate fi modificată. Trebuie să alegeți poza din partea de jos a ecranului și imediat se deschide un meniu în partea dreaptă de unde puteți să alegeți instrumentele de editare dorite.

De exemplu, dacă doriți să scrieți pe o poză, alegeți prima opțiune numită Grafice clipuri și apoi alegeți Basic Title Effects. Alegeți modelul dorit și apoi în câmpul Text titlu scrieți ce doriți. Ca să aplicați textul pe poză apăsați pictograma bifat (✔).

Kinemaster, o aplicație gratuită de modificat video pentru telefoane Android.

 

După ce terminați cu alegerea pozelor și eventualele modificări puteți să adăugați o melodie pe fundal. Apăsați pe Audio și alegeți melodia preferată apăsând pe pictograma cu + care apare pe titlul melodiei. Apăsați apoi pe bifat (✔).

Kinemaster, o aplicație bună de editat video pe telefon Android

 

Puteți și să adaugați un comentariu vocal, dacă nu doriți să adaugați muzică. Ca să faceți acest lucru în loc de Audio alegeți Voce.

Înainte de salvare puteți să vedeți videoclipul creat apăsând pe pictograma Play, situată în partea din dreapta jos.

Cum se modifică un video pe telefon Android cu Kinemaster.

 

Dacă vă place cum a ieșit videoclipul, ca să-l salvați apăsați pe pictograma de partajare și exportare, situată în centrul meniului din stânga.

Alegeți rezoluția dorită și frecvența cadrelor (în partea de jos vedeți în funcție de setările voastre de exportare ce dimensiune va avea videoclipul), apoi apăsați pe Export.

Kinemaster, program de modificat video pentru Android.

 

În fereastra următoare sunteți invitați să cumpărați aplicația. Dacă nu doriți să o cumpărați, în partea de jos aveți opțiunea să salvați videoclipul gratuit, dar va fi aplicat un watermark (practic va fi aplicat textul Made with KINEMASTER în partea din dreapta sus a videoclipului).

Kinemaster, iată cum se folosește cea mai bună aplicație de editat video Android.

 

Videoclipul apoi îl găsiți salvat în Galerie, în folderul Export creat de aplicație.

După cum am mai spus, este o aplicație de editat video bună și completă, dar trebuie să pierdeți un pic de timp până învățați toate comenzile și să înțelegeți toate opțiunile puse la dispoziție. Pentru download și instalare faceți click aici.

YouCut

O altă aplicație de editat video gratis pentru Android este YouCut, care permite foarte simplu și ușor tăierea unor părți dintr-un videoclip sau să uniți mai multe videoclipuri într-unul singur.

Filtrele și efectele speciale care se pot adăuga sunt numeroase, în plus, cu YouCut se pot corecta culorile, luminozitatea, contrastul și saturația.

O caracteristică foarte utilă este modificarea vitezei unui video, astfel dacă doriți să evidențiați o parte specială din videoclip puteți să reduceți viteza de redare (slow motion).

Foarte bună acestă aplicație, merită încercată. Pentru instalare apăsați aici.

VivaVideo

Cine caută o aplicație de modificat video bună și gratis poate să încerce VivaVideo.

Aplicația pune la dispoziție numeroase instrumente de bază de editare, cum ar fi tăiere, decupare, rotire și unirea a mai multor videoclipuri.

Se pot crea și filmulețe din poze cu muzică foarte rapid alegând unele șabloane predefinite.

În plus, cu VivaVideo puteți să adăugați filtre și efecte speciale, adezive, text și multe alte elemente grafice care fac interesante și virale videoclipurile voastre. Pentru instalare apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *