Home / Android / Aplicații de numărat pașii pentru Android (pedometru)
Top cele mai bune aplicații de numărat pașii pentru telefon Android
Cele mai bune aplicații care numără pașii, caloriile consumate și distanța parcursă pe jos.

Aplicații de numărat pașii pentru Android (pedometru)

Toți știm că mersul pe jos aduce doar beneficii sănătății, ne ajută să fim mai activi, tonifică picioarele și ajută la slăbire. Dacă v-ați hotărât să spuneți NU unei vieți sedentare și să mergeți pe jos mai mult, puteți să instalați pe telefon o aplicație de numărat pașii (pedometru), astfel puteți să monitorizați activitatea fizică.

Pe Google Play sunt multe aplicații de numărat pașii pentru telefoane Android, unele gratis și unele contra cost. În acest articol găsiți o listă cu cele mai bune aplicații gratuite care numără pașii și măsoară distanțele parcurse pe jos folosind senzorii telefonului și/sau GPS-ul.

Pedometer

Prima aplicație de numărat pașii Android din acest articol este Pedometer.

Aplicația este gratuită și pe lângă faptul că monitorizează pașii făcuți, arată și câte calorii ați consumat, distanța parcursă, viteza medie și durata traseului.

Folosirea aplicației este extrem de simplă, trebuie doar să deschideți aplicația și imediat aceasta începe să numere pașii făcuți. Funcționează bine și dacă țineți telefonul în mână, buzunar sau geantă.

Interfața grafică este frumoasă și intuitivă, iar informațiile despre distanțele parcurse sunt furnizate prin grafice clare și ușor de înțeles.

La început trebuie să configurați aplicația furnizând anumite date, de exemplu greutatea, înălțimea și vârsta, dar cel mai important este să configurați bine lungimea pasului pentru că senzorul telefonului va fi calibrat pe acestă valoare.

Dacă dintr-un anumit motiv trebuie să vă opriți din mers, de exemplu să urcați într-o mașină sau să faceți o pauză, este recomandabil să apăsați butonul Stop și să porniți aplicația când începeți să mergeți din nou, altfel aplicația după câteva minute de pauză se oprește singură și nu mai pornește automat când începeți să mergeți din nou.

Ca să instalați aplicația Pedometer pe telefon apăsați aici.

Contor de pași – pedometru și contor de calorii

”Contor de pași – pedometru și contor de calorii” este o altă aplicație gratuită pentru Android care numără pașii și măsoară distanțele parcurse foarte precis.

Pe lângă faptul că arată câți pași faceți, aplicația calculează și câte calorii ați ars cu o serie de grafice colorate.

Este posibil să numărați pașii zilnic sau săptămânal și să vă fixați anumite obiective, de exemplu 1000 de pași sau 30.000 de pași care trebuie parcurși într-un anumit timp. La atingerea obiectivelor obțineți niște insigne (badges) care vă ajută să fiți mai motivați să atingeți următorul obiectiv propus.

În cazul în care trebuie să vă opriți din mers, de exemplu să telefonați, este foarte ușor să puneți aplicația pe pauză și să o reporniți atunci când reîncepeți să mergeți.

Pentru ca numărul pașilor făcuți să fie exact, trebuie să introduceți corect datele voastre în setările aplicației, astfel se reglează bine sensibilitatea aplicației. Dacă nu faceți acest lucru, numărul pașilor va fi greșit, dar mai ales distanțele parcurse nu vor fi contorizate corect și nu veți înțelege motivul.

Ca să funcționeze aplicația nu utilizează GPS-ul, ci doar senzorul integrat în telefon, acest fapt este un bine pentru că nu consumă mai deloc bateria telefonului.

Ca să instalați aplicația de pe Magazinul Google Play apăsați aici.

Pedometru – contor de pași și de calorii gratuit

Una dintre cele mai bune aplicații de numărat pașii este Pedometru, o aplicație care arată și caloriile consumate în timpul mersului, distanța parcursă și durata deplasării.

Ca și la celelalte aplicații prezentate mai sus, trebuie să setați bine datele vostre, adică greutatea, înălțimea și lungimea pasului.

Interfața este frumoasă și simplă, datele despre numărul pașilor, distanțele și caloriile arse sunt prezentate în grafice ușor de înțeles.

Aplicația vă permite să vă fixați anumite obiective, astfel sunteți mai motivați să mergeți mai mult pe jos.

Nici acestă aplicație nu folosește GPS-ul pentru contorizarea pașilor, ci doar senzorii integrați în telefon, astfel aplicația când funcționează nu consumă bateria.

Ca să instalați aplicația Pedometru pe telefon apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *