Home / Android / GO Security: un antivirus gratis pentru Android care nu îngreunează dispozitivul
GO security, cel mai bun antivirus gratuit Android

GO Security: un antivirus gratis pentru Android care nu îngreunează dispozitivul

GO Security este una dintre cele mai bune aplicații antivirus Android gratis: oferă protecție în timp real, analizează rețelele Wi-Fi și blochează cu parolă accesul la aplicațiile instalate pe telefon.

Dacă sunteți în căutarea unui antivirus Android gratuit, o soluție poate fi GO Security. Haideți să vedem care sunt principalele caracteristici.

Antivirus bun și puternic

GO Security oferă un motor antivirus puternic cu protecție în timp real, care protejează eficient telefonul de malware, spyware și viruși.

Ca să porniți analiza telefonului trebuie doar să apăsați pe ”SCAN Apps & System”, astfel GO Security va căuta eventualele amenințări care se găsesc deja pe telefon.

Analiza durează puțin, dar depinde de volumul de date și aplicații instalate pe dispozitiv.

La terminarea scanării aplicația crează o listă cu toate amenințările găsite și aplicațiile care prezintă riscuri pentru intimitate și confidențialitate. Apăsați pe ”Resolve all” și GO Security va elimina toate amenințările găsite.

Există și o opțiune numită ”Deep Scan” care analizează fișierele stocate pe cardul de memorie.

Blocarea aplicațiilor cu parolă (AppLock)

GO Security oferă o opțiune utilă, numită AppLock, care permite să blocați cu parolă anumite aplicații instalate pe telefon. Opțiune foarte utilă ca să blocați de exemplu Messenger, Skype sau WhatsApp, astfel nimeni nu vă poate spiona mesajele când nu aveți telefonul sub control.

Dacă folosiți acestă opțiune trebuie să furnizați o adresă e-mail validă, astfel, dacă uitați parola setată, o puteți recupera foarte ușor prin e-mail.

Intruder Alert și Phone Alarm

Dacă activați opțiunea ”Intruder Alert”, aplicația face o poză persoanei care tastează codul PIN greșit, astfel vă dați seama cine încearcă să vă spioneze telefonul. Bineînțeles că mai întâi trebuie să activați blocarea cu parolă.

”Phone Alarm” permite să setați o alarmă care începe să sune în momentul în care cineva vă mișcă telefonul. Folosirea este simplă, apăsați pe pictograma centrală unde este scris ”ACTIVATE” și aveți 5 secunde să așezați telefonul. Este recomandat să setați o parolă pentru alarmă, astfel cine vă mișcă telefonul nu poate dezactiva alarma.

Memory Boost

Acestă opțiune permite să analizați și să optimizați memoria RAM oprind acele aplicații care rulează în fundal și ocupă inutil memoria.

Este o opțiune utilă, care trebuie folosită doar în cazul în care vedeți că telefonul funcționează greu.

Safe Browser

GO Security pune la dispoziție și un browser securizat pentru navigarea pe internet în siguranță, astfel, în timpul navigării, aplicația analizează în timp real site-urile vizitate și vă avertizează de eventualele amenințări.

La fiecare sesiune terminată, browser-ul șterge toate datele, astfel nu rămân urme despre site-urile vizitate.

Battery Saver

Cu acestă funcție puteți să analizați starea bateriei și să vedeți care aplicații consumă mai multă energie.

În momentul în care energia bateriei este foarte puțină, aplicația vă recomandă unele acțiuni ca să economisiți energia rămasă.

Wi-Fi Security

GO Security oferă și o opțiune cu care puteți să analizați rețeaua Wi-Fi la care vă conectați, astfel puteți să vedeți dacă există pericole sau vulnerabilități, dacă conexiunea este criptată, numărul dispozitivelor conectate și viteza conexiunii la internet.

Este o opțiune foarte utilă atunci când vă conectați la diferite rețele Wi-Fi libere, astfel vă ați seama dacă prezintă pericole pentru dispozitivul vostru.

Interfață grafică frumoasă și intuitivă

Interfața aplicației este frumoasă și ușor de înțeles. Se bazează pe schimbarea culorilor, astfel dacă totul este în regulă este de culoare albastră deschis, iar în momentul în care găsește o amenințare, culoarea se schimbă în roșu.

În interfață există și o legătură (Clean Junk) spre o aplicație de curățat telefonul, numită ”Go Speed”, dezvoltată tot de acestă companie.

Dacă doriți o puteți instala, astfel puteți să curățați telefonul de fișiere inutile care ocupă inutil spațiul pe telefon.

Concluzie

În concluzie pot să spun că GO Security este o aplicație antivirus bună, cu numeroase opțiuni utile și cu un impact mic asupra resurselor, deci nu încetinește buna funcționare a telefonului și nu consumă energia bateriei.

Aplicația este gratis datorită publicității, care uneori poate fi deranjantă, dar dacă aplicația vă place, puteți să cumpărați versiunea contra cost fără reclame de publicitate și care oferă unele opțiuni în plus.

GO Security se poate instala de pe Google Play apăsând pe acest link.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *