Home / Windows / Player audio: programe de ascultat muzică MP3 pe calculator Windows
Cel mai bun player audio mp3, programe de ascultat muzica pe calculator Windows.

Player audio: programe de ascultat muzică MP3 pe calculator Windows

Deși în ziua de azi serviciile online de muzică precum Apple Music, Spotify sau Google Play Music sunt tot mai folosite, mulți dintre noi avem pe calculator o colecție bogată de melodii și ca să ascultăm muzica pe computer avem nevoie de un player audio MP3 bun. În acest articol găsiți câteva programe de ascultat muzică pe PC Windows, astfel puteți să alegeți cel mai bun player audio gratuit.

MusicBee

MusicBee este o alegere excelentă pentru cei care au colecții uriașe de melodii care trebuie să fie organizate.

Poate importa librăriile existente din iTunes și Windows Media Player și vă permite să etichetați fiecare melodie după cum doriți.

Acest player audio vă permite să vă sincronizați cu Last.fm și să ascultați muzică similară bazându-se pe muzica ascultată.

De asemenea, puteți seta MusicBee să vă organizeze podcasturile favorite, audiobook-urile și posturile de radio.

MusicBee se poate descărca de aici.

AIMP

Practic, intuitiv, rapid, cu o calitate a sunetului peste medie, plin de funcții interesante, într-un cuvânt: AIMP. În plus, este gratuit.

AIMP este un player audio care merită încercat cu siguranță. Suportă majoritatea formatelor audio, este foarte intuitiv și are un aspect grafic frumos.

Pe lângă faptul că organizează muzica și se pot crea foarte ușor liste de redare, AIMP permite și convertirea melodiilor dintr-un format în altul.

În momentul instalării se poate alege dacă se dorește o instalare clasică pe HDD sau crearea unei versiuni portabilă pe o unitate externă, cum ar fi stick USB, HDD extern, etc.

Download AIMP de aici.

Foobar2000

Foobar2000 este un alt program de ascultat muzică pe calculator bun și gratuit, un proiect open source care a reușit să reziste ani de zile și chiar dacă nu are cea mai frumoasă interfață grafică este prețuit de mulți utilizatori pentru funcțiile utile pe care le pune la dispoziție.

Nu vă lăsați păcăliți de interfața de bază, aspectul se poate personaliza așa cum doriți, dar ceea ce este cel mai important este faptul că acest player audio suportă aproape toate formatele audio, chiar și pe cele mai rare.

Programul mai include și opțiuni pentru redare fără pauze, ReplayGain și extragerea și conversia fișierelor audio.

Este recomandat acelor utilizatori care au o colecție mare de melodii și care doresc un program cu care să organizeze muzica ușor și rapid. Foobar2000 se descarcă de aici.

Media Monkey

Media Monkey este un player audio bun care se aseamănă un pic cu MusicBee, în ceea ce privește mai ales caracteristicile.

Deși nu oferă sincronizare cu Last.fm, programul Media Monkey este compatibil cu podcast-urile, audiobook-urile și poate fi configurat pentru a descărca podcast-urile tale preferate.

În plus, cu acest player audio puteți să identificați automat melodiile fără titlu și caută automat pe internet informații despre melodii, ceea ce este foarte util dacă aveți o colecție de muzică veche și doriți să o țineți în ordine.

Dacă doriți să încercați programul Media Monkey îl puteți descărca de aici.

Jajuk Advanced Jukebox

Jajuk Advanced Jukebox este un program gratuit și open source, compatibil cu Windows, Linux și MacOS, care vă permite să ascultați muzică pe calculator.

Jajuk Jukebox este foarte bogat în funcții, cu o interfață minimalistă, nu extraordinar de frumoasă, dar elegantă. În acest moment este unul dintre cele mai complete programe player audio.

În timpul instalării vă cere să indicați folderul unde aveți salvate melodiile pe computer, astfel le adaugă la baza de date automat și le organizează.

Dacă sunteți conectați la internet, acest player audio descarcă informațiile despre melodie și artist, cum ar fi de exemplu coperta albumului și eventualele etichete care lipsesc.

Cu doar un click, folosind butoanele din partea inferioară, puteți să selectați și să ascultați doar anumite melodii, cum ar fi ultimele melodii adăugate, cele preferate, cele mai ascultate, etc.

Programul pune la dispoziție două funcții interesante, DJ și Karaoke: în modalitatea DJ trebuie să specificați un gen muzical și programul o să redea melodiile care corespund acelui gen muzical, mixându-le ca să creeze o continuitate fără întreruperi, iar în modalitatea Karaoke programul micșorează volumul vocii din melodie și lasă să se audă doar instrumentele, astfel puteți să cântați melodia.

O altă funcție utilă este aceea de găsire a melodiilor duplicate, astfel nu vă ocupă spațiu inutil pe HDD și nu găsiți aceeași melodie de mai multe ori în listele de redare.

Dacă doriți să descărcați acest player de muzică gratuit faceți click aici.

VLC Media Player

Deși nu este conceput exclusiv pentru a asculta muzică, VLC Media Player (numit și VideoLAN) poate fi inclus pe deplin printre cele mai bune playere audio.

VLC este de fapt un player media foarte bun, aș putea spune chiar excepțional, care vă permite să redați toate formatele ale fișierelor multimedia, audio și video, fără nici o problemă și nu necesită instalarea de codec-uri externe. În plus, este extrem de ușor de utilizat și este pe deplin funcțional pe toate sistemele de operare: Windows, MacOS, Linux.

Programul vă permite să redați fișiere salvate pe computer, în streaming, vă permite să creați și să gestionați playlist-urile fără probleme și să personalizați fiecare setare până la cel mai mic detaliu pentru a satisface chiar și cei mai exigenți utilizatori.

Este adevărat că interfața grafică nu este una dintre cele mai frumoase, dar cu siguranță este foarte ușor de înțeles pentru că este simplă și cu toate opțiunile ușor de găsit.

Pentru download VLC faceți click aici.

JetAudio Basic

JetAudio Basic este un player audio gratuit, care pe lângă obișnuitele funcții de ascultare muzică, oferă și unele opțiuni utile, cum ar fi extragerea melodiilor de pe un Audio CD, conversia melodiilor dintr-un format în altul, înregistrarea audio de la anumite surse și inscripționarea CD Audio.

Interfața grafică este frumoasă și modernă, care se poate personaliza cu diferite teme.

Formatele audio suportate sunt foarte multe, printre care MP3, MPC, APE, FLAC și multe altele, dar nu suportă fișierele CUE cu pistă audio unică.

Nu pot să spun că JetAudio este cel mai bun player audio, dar merită încercat. Pentru download faceți click aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *