Home / Android / Avast Mobile Security: antivirus și antimalware gratis pentru Android
Antivirus telefon Android gratis Avast Mobile Security

Avast Mobile Security: antivirus și antimalware gratis pentru Android

Avast Mobile Security este un antivirus și antimalware gratuit pentru Android, cu protecție în timp real, capabil să protejeze telefonul (și tableta) de amenințări de diferite tipuri.

Ca întotdeauna, primul lucru pe care vreau să-l clarific este faptul că nu este ușor să fie infectat sau să fie instalate programe malware pe un smartphone Android (mai ales în cazul în care este vă limitați la instalarea aplicațiilor din Magazinul Google Play); prin urmare, un utilizator care are grijă, foarte rar (pentru a nu spune niciodată) va avea aceste probleme.

În orice caz, pentru cei care instalează aplicații și din alte surse, sau doresc un nivel suplimentar de securitate, aplicația antivirus Avast Mobile Security oferă o protecție eficientă, fără să îngreuneze sistemul. În plus, pe lângă faptul că sunteți protejați de malware, Avast vă avertizează și de potențialele riscuri dacă vă conectați la rețele WiFi libere.

Nivelul de protecție – în cazul în care interesează pe cineva – nu este același cu cel al versiunii pentru Windows PC, care are un număr mai mare de caracteristici și este în general mai puternic; această versiune pentru Android are mai puține funcții, încercând să echilibreze protecția dispozitivului  cu un impact minim asupra performanței.

Versiunea plătită oferă, în plus față de caracteristicile versiunii de bază gratis, unele funcții suplimentare, cum ar fi capacitatea de a bloca cu o parolă câteva aplicații alese de noi (AppLock) sau modul anti-furt (o formă care trebuie să fie descărcate separat), care blochează smartphone-ul în cazul în care pierdeți telefonul sau SIM-ul este înlocuit. În plus, poate face fotografii și înregistrează vocea celor care vă folosesc dispozitivul si localizează dispozitivul, astfel puteți să știți precis unde se află.

În orice caz, versiunea gratuită garantează un nivel bun de securitate și, dacă publicitatea afișată în timpul utilizării nu vă deranjează prea mult, o puteți folosi foarte bine fără să cumpărați nimic.

Avast Mobile Security se poate instala de pe Magazinul Google Play de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *