Tutorial BitTorrent: un program de descărcat torente bun și rapid

tutorial pas cu pas cu poze download torrente gratis

Vrei să descarci muzică, filme, jocuri sau software de pe faimoasa rețea BitTorrent dar nu știi ce trebuie să faci? Sau nu știi ce program de descărcat torente să folosești? În acest articol îți explic cum se descarcă fișiere torrent și care program de descărcat torrente gratis poți să folosești.

Mai întâi haideți să vedem cum funcționează rețeaua BitTorrent.

Ce este rețeaua BitTorrent?

BitTorrent este un protocol Peer to Peer (P2P) care permite distribuirea și schimbul de fișiere prin internet.

Fișierele pe care doriți să le distribuiți sunt împărțite în mai multe fragmente mici, care vor fi trimise celor care le solicită; odată ce toate fragmentele unui fișier sunt descărcate, fișierul este recompus pe computerul destinatarului.

Avantajul este că, în acest fel puteți descărca fragmentele de fișiere de care aveți nevoie din mai multe surse, adică de la mai mulți utilizatori, astfel viteza de descărcare este mult mai mare decât dacă ați descărca fișierul doar dintr-o singură sursă.

Care sunt cele mai bune programe de descărcat de pe rețeaua BitTorrent?

Programele de descărcat torrente sunt multe, am scris deja un articol cu cele mai bune programe de descărcat torrente.

În acest articol găsiți un tutorial despre folosirea programului BitTorrent, care are același nume cu protocolul BitTorrent pentru că este dezvoltat de către cel care a creat acest protocol, programatorul Bram Cohen.

BitTorrent: de unde se descarcă programul?

Ca să descărcați programul BitTorrent trebuie să accesați site-ul oficial, adică www.bittorrent.com.

După ce accesați site-ul oficial trebuie să faceți click pe DOWNLOAD BITTORRENT, evidențiat în poza de mai jos cu roșu.

download bittorrent

După ce ați făcut click pe DOWNLOAD BITTORRENT, o să ajungeți pe o pagină unde vă sunt propuse mai multe variante ale programului. Doar una este gratis (free), adică versiunea de bază. Celelalte variate contra cost oferă unele opțiuni în plus.

Așadar, faceți click pe DOWNLOAD NOW, ca să descărcați versiunea gratuită. În poza de mai jos este evidențiat cu roșu.

tutorial descărcare torent

După ce ați descărcat programul trebuie să-l instalați. Așadar, faceți dublu click pe installer (fișierul descărcat), pe care îl găsiți în folderul unde salvați fișierele descărcate. Se numește BitTorrent.exe. Windows o să vă întrebe dacă permiteți să instalați programul, deci faceți click pe Da, evidențiat cu roșu în poza de mai jos.

tutorial bittorrent explicat pas cu pas cu poze

După ce ați făcut click pe Da, se va deschide o fereastră unde trebuie să faceți click pe Next, ca să începeți instalarea programului.

tutorial bittorrent explicat pas cu pas cu poze

În următorul pas mai trebuie să faceți odată click pe Next, apoi pe Agree ca să acceptați termenii și condițiile, apoi pe Accept și apoi pe Next. Mai faceți odată click pe Next și programul se va instala pe computer.

Ca să terminați instalarea trebuie să faceți click pe Finish. În poza de mai jos este evidențiat cu roșu.

tutorial bittorrent explicat pas cu pas cu poze

Când deschideți programul BitTorrent interfața grafică este ca în poza de mai jos.

bittorrent interfata grafica

Acum că programul de descărcat torrente este instalat haideți să descărcăm ceva.

Cum se descarcă cu BitTorrent?

Ca să începeți să descărcați ceva trebuie mai întâi să găsiți fișierele .torrent. Aceste fișiere .torrent sunt de mici dimensiuni și nu conțin muzică sau software, ci conțin instrucțiunile de descărcare a ceea ce doriți să descărcați. Instrucțiuni pe care le interpretează programul BitTorrent.

Ca să găsiți aceste fișiere .torrent puteți să folosiți unele motoare de căutare, de exemplu TorrentProject sau Zooqle. Sau puteți să accesați site-uri care găzduiesc aceste fișiere .torrent. Unul dintre cele mai faimoase site-uri cu torrente este The Pirate Bay.

În acest tutorial am accesat site-ul The Pirate Bay. Ca să găsiți ceea ce doriți scrieți în bara de căutare numele artistului, a melodiei sau numele unui software, etc. Apăsați enter pe tastatură.

cum se descarca de pe the pirate bay

După câteva momente site-ul va realiza o listă cu toate rezultatele găsite.

Rezultatele se pot organiza în funcție de Seeders e Leechers. Seeders sunt cei care au deja fișierul complet (sau o parte) și îl distribuie, Leechers sunt cei care doresc să descarce fișierul. Pe cât posibil, încercați să alegeți fișierele care au cât mai mulți Seeders. Cu cât numărul de Seeders este mai mare cu atât viteza de descărcare este mai mare.

download torrente de pe The Pirate Bay

Alegeți ceea ce vă interesează și pe apoi faceți click pe GET THIS TORRENT. În poza de mai jos este evidențiat cu roșu.

tutorial download torrente gratis

Programul BitTorrent va porni automat și apoi faceți click pe butonul OK, situat în parte dreaptă jos. Evidențiat cu roșu în poza de mai jos.

cum se utilizează bittorrent

Nu vă mai rămâne decât să așteptați terminarea descărcării.

În interfața principală a programului puteți să urmăriți progresul descărcării, viteza de descărcare, timpul rămas și multe alte date utile.

download torente gratis și repede cu bittorrent

După cum ați văzut descărcarea prin protocolul BitTorrent este simplă și rapidă.

Reamintesc tuturor că descărcarea și distribuirea operelor protejate de drepturi de autor constituie infracțiune și sunt pedepsite conform legilor în vigoare. Acest tutorial a fost scris doar pentru scopuri didactice, nu pentru a încuraja pirateria informatică.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *