Filme horror 2018: cele mai bune filme de groază de văzut la cinema sau online

Cele mai bune filme horror 2018. Top filme de groază 2018 care te fac să faci pe tine de frică.

Vă plac filmele de groază, acele filme care vă sperie așa de tare încât, de frică, înainte să dormiți controlați sub pat să nu fie vreun monstru asasin și nu mai aveți curajul să stingeți lumina? În acest articol găsiți o listă cu cele mai bune filme horror 2018 apărute, pe care le puteți viziona la cinema sau, dacă ați ratat premiera la cinema, le puteți viziona online pe Netflix, HBO GO, iTunes, Amazon Prime Video sau Magazinul Google Play.

Iată care sunt cele mai bune filme horror 2018 pe care vi le recomand să le vedeți dacă iubiți acest gen de filme:

Insidious: Ultima cheie (Insidious: The Last Key)

Spencer Locke in Insidious: The Last Key (Film Horror 2018)
Spencer Locke în filmul de groază Insidious: The Last Key (2018), © Universal Pictures, poză preluată de pe imdb.com.

 

New Mexico, 1953. Micuța Elise Rainier locuiește împreuna cu familia sa în aproprierea unui penitenciar. Tatăl său, Gerald, muncește la acel penitenciar.

Într-o seară, după ce execuția unui deținut a provocat o ușoară cădere de curent, Elise era capabilă să spună numele și alte detalii personale ale deținutului executat.

Când este întrebată cum de poate să știe aceste lucruri, ea răspunde pur și simplu că este în mintea ei.

Audrey, mama micuței Elise, știe că fiica sa are un dar și încearcă să-i explice ce se întâmplă spunându-i, de asemenea, ca unii oameni nu înțeleg aceste lucruri și că le este frică de persoanele care au acest dar.

Noaptea, Elise și fratele ei sunt vizitate de o fantomă. Strigătele lor de spaimă îl trezesc pe tatăl lor, care, înfuriat, o închide pe Elise în pivniță lăsând-o în întuneric singură, loc în care se va întâmpla ceva tragic. Trailer pe YouTube.

Suspiria (2018)

Suspiria 2018, filme horror 2018 apărute la cinema sau pe Netflix
Dakota Johnson și Tilda Swinton in Suspiria (2018), © Amazon Studios, poză preluată de pe imdb.com.

 

Filmul Suspiria este remake-ul filmului omonim din 1977, regizat de Dario Argento.

Berlin, 1977. Tânăra dansatoare americană Susie Bannion merge în Berlin pentru o audiere la renumita academie de dans Tanz Akademie Company.

Datorită talentului ei, Susie reușește să atragă atenția faimoasei coreografe Madame Blanc.

Susie se perfecționează sub îndrumarea coreografei Madame Blanc și devine prietenă cu Sara, o altă dansatoare.

Când unele fete dispar fără urmă, Susie începe să suspecteze că Madame Blanc ar fi o vrăjitoare puternică și rea, iar academia de dans ar fi o acoperire pentru studiul științelor oculte. Trailer pe YouTube.

Moștenire diabolica (Hereditary)

Film de groază 2018 Mostenire diabolica - Hereditary
Alex Wolff în filmul horror Hereditary (2018), © Universal Pictures, poză preluată de pe imdb.com.

 

Filmul horror Moștenire diabolica povestește evenimentele tragice prin care trece familia Graham după moartea bunicii Ellen, o femeie bătrână și singuratică care dintotdeauna a avut o relație turbulentă cu membrii familiei.

Încet încet, toată familia descoperă niște secrete înspăimântătoare despre originea lor, astfel existența lor pașnică se transformă într-o tragedie înfricoșătoare și o forțează pe mamă să intre într-un tărâm întunecat sperând să scape de acel destin nefericit pe care toți din familie par să-l fi moștenit. Trailer pe YpuTube.

Călugărița: Misterul de la mănăstire (The Nun)

Calugarita: Misterul de la manastire
Bonnie Aarons în filmul The Nun (2018), © New Line Cinema, poză preluată de pe imdb.com.

 

România, 1952. În inima Transilvaniei, la mănăstirea Cârța, o călugăriță se sinucide în condiții misterioase.

Ca să afle adevărul despre cele întâmplate, Vaticanul trimite un preot cu un trecut obscur și o novice care era în așteptare să își depună jurământul final.

Împreună, cei doi oameni ai bisericii vor descoperi un plan diabolic al ordinului monahal care va amenința nu numai viețile lor, ci și credința și chiar sufletele lor.

Se vor confrunta cu o forță malefică care are înfățișarea acelei călugărițe demoniacă care a îngrozit publicul în filmul Trăind printre demoni 2 (titlu original The Conjuring 2) în timp ce abația va deveni un câmp de luptă înspăimântător între cei vii și cei blestemați. Trailer oficial pe YouTube.

Fără zgomot! (A Quiet Place)

Cele mai bune filme horror 2018, Fără zgomot! A Quiet Place
John Krasinski și Noah Jupe în filmul A Quiet Place (2018), © Paramount Pictures, poză preluată de pe imdb.com.

 

Filmul „Fără zgomot!” povestește despre familia Abbott, compusă din tatăl Lee, mama Evelyn și copii Regan, Marcus și Beau, familie care încearcă să supraviețuiască după ce Pământul, în anul 2020, a fost invadat de o specie extraterestră oarbă, dar care are simțul auzului extrem de dezvoltat. Practic, oricine face cel mai mic zgomot este ucis de aceste creaturi venite din spațiu.

Familia comunică doar prin limbajul semnelor pe care le cunosc bine pentru că fiica lor, Regan, este surdă de la naștere și reușesc să supraviețuiască recuperând mâncare și restul necesar ca să trăiască din magazine și case abandonate.

Dar toată situația se va complica curând pentru că Evelyn așteaptă un copil și menținerea liniștii devine din ce în ce mai dificil. Trailer oficial pe YouTube.

Legenda lui Slender Man (Slender Man)

Cele mai tari filme de groază 2018 apărute la cinema sau online pe Netflix.
Slender Man (2018) © Sony Pictures, poză preluată de pe imdb.com.

 

Patru prietene adolescente, care trăiesc într-un mic orășel din Massachusetts, ca să-și petreacă timpul într-o seară, decid să evoce o ființă supranaturală rea, numită Slender Man, despre care se vorbește mult pe internet.

Desigur fetele nu cred că Slender Man există cu adevărat, dar totuși ele practică ritualul de evocare.

După ce ele termină ritualul nu se întâmplă nimic, astfel cele patru prietene își îndreaptă atenția spre altceva.

O săptămână mai târziu una dintre fete dispare misterios în pădure. Celelalte trei prietene încep să se simtă vinovate și cred că în spatele dispariției poate să fie cu adevărat Slender Man.

Fetele evocă monstrul din nou, cerându-i să o elibereze pe prietena lor, dar acest lucru doar va înrăutății situația. Trailer oficial pe YouTube.

Halloween (2018)

Halloween 2018, filme de groază 2018 apărute online sau la cinema.
Jamie Lee Curtis într-o scenă din filmul horror Halloween (2018), © Miramax Films, poză preluată de pe imdb.com

 

De 40 de ani Laurie Strode se pregătește pentru întoarcerea lui Michael Myers, psihopatul care i-a omorât toți prietenii în noaptea de Halloween din 1978.

În toți acești ani Laurie a rămas închisă în casă, impunându-i și fiicei sale Karen să trăiască izolată cu intenția de a o proteja de reapariția inevitabilă a monstrului asasin.

Când Michael Myers este transferat de la spitalul de psihiatrie Smith’s Grove, temerile lui Laurie se dovedesc a fi bine întemeiate: prizonierul reușește să fugă și, bineînțeles, merge la Haddonfield să-și ducă la bun sfârșit nebunia asasină, încercând să o omoare pe Laurie, singura supraviețuitoare a masacrului din noaptea de Halloween de acum 40 de ani.

Va reuși Laurie Strode și de data asta să scape cu viață? Trailer oficial pe YouTube.

Hell Fest (Parcul groazei)

Hell Fest, Parcul groazei, top cele mai bune filme horror 2018 apărute în Romania la cinema.
O scenă din filmul de groază Hell Fest (Parcul groazei), © CBS Films, poză preluată de pe imdb.com.

 

Este Halloween și cu acestă ocazie ajunge în oraș Hell Fest, un parc de distracții cu tematica horror, unde vizitatorii pot să se plimbe prin diferite locuri și labirinturi de groază cu actori mascați care îi sperie.

Natalie, Brooke și prietenii lor participă la acest spectacol pentru a savura frica și să simtă adrenalina împreună cu alte mii de persoane.

Dar pentru o minte bolnavă asasină, Hell Fest nu este doar o simplă atracție: este oportunitatea să ucidă cu cruzime ființe umane nevinovate sub ochii tuturor celor care vizitează parcul de distracții, care cred că totul face parte din spectacol. Trailer oficial pe YouTube.

Necunoscuţii: Prădători în noapte (The Strangers: Prey at Night)

Filme de groază 2018, Necunoscuţii: Prădători în noapte (The Strangers: Prey at Night)
O scenă din filmul de groază 2018 The Strangers: Prey at Night, © Aviron Pictures, poză preluată de pe imdb.com.

Filmul de groază The Strangers: Prey at Night, regizat de Johannes Roberts, este bazat pe evenimente reale.

Cindy (Christina Hendricks) și soțul ei, Mike (Martin Henderson), se hotărăsc să facă o călătorie în rulotă împreună cu cei doi copii ai lor, Kinsey (Bailee Madison) și Luke (Lewis Pullman).

Ceea ce începe ca o obișnuită excursie familială se transformă în curând în cel mai urât coșmar al lor când ajung la un loc de odihnă abandonat, unde se hotărăsc să se oprească peste noapte.

În întunericul nopții, trei psihopați mascați, cu inexplicabile intenții de ucidere, îi vor teroriza și o să-i împingă dincolo de orice limită umană. Trailer pe YouTube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *